Köpvillkor

Allmänt

Notboxen säljer notböcker via internet till privatpersoner, företag och offentlig förvaltning i Sverige, Finland, Norge och Danmark. För att handla hos oss måste du vara myndig.

Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen och förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering.

Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer alternativt organisationsnummer registreras i vårt kundregister.

 

Beställning

Böcker beställs via internet på Notboxens hemsida. Om du får problem är du välkommen att skicka e-post till oss, så hjälper vi dig. En beställning via internet är genomförd när du erhållit en orderbekräftelse från oss. Vi garanterar dock inte att vi kan leverera alla de titlar du beställt.


Retur och ångerrätt

Som kund på Notboxen.com har du alltid rätt till 14 dagars öppet köp.

Observera att kunden själv står för returkostnaden vid åberopande av ångerrätten. 

Har du av någon anledning fått fel vara utav oss eller ej komplett så skicka oss ett email på info@notboxen.com så ordnar vi det kostnadsfritt så fort som möjligt.  

Hur gör jag när jag returnerar?
 

Om du som kund vill åberopa din ångerrätt ska du meddela oss detta inom 14 dagar från det att du mottagit produkten. Kontakta oss via info@notboxen.com alternativt använd  Konsumentverkets standarsformulär för ångerrätt. Efter att du utövat din ångerrätt ska du utan dröjsmål och senast inom 14 dagar skicka tillbaka produkten till oss. Återanvänd gärna kartongen som produkten kom i för att returnera. Har du inte kvar kartongen går det givetvis bra att skicka den i något annat emballage. Viktigast är att du paketerar returen väl och bifogar följesedeln eller annan information där ordernummer och kunduppgifter framgår. Saknas den informationen kan vi inte se att returen kommer från dig.

Du betalar själv för frakten tillbaka enligt gällande portotabell och returnerar till följande adress:

Notboxen.com
c/o Efem musikproduktion
Skolvägen 29B
433 61 Sävedalen


Priser

Priserna på våra varor anges i svenska kronor. Då endast ett pris anges inkluderar det moms. Momsen är 6% för alla böcker.

Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna på hemsidan utan föregående avisering.


Frakt

Vi skickar våra varor med posten 1:a klass och det tar vanligtvis en vardag för varorna att nå dig från det att vi postar beställningen. 

När kommer böckerna? Vi behandlar alltid din beställning så fort som möjligt och i allmänhet behandlas beställningar samma dag som de kommer, finns böckerna på lager så postas de samma dag eller dagen därpå beroende på när beställningen lades på hemsidan.

Vi tar för närvarande ut en fraktavgift på 29kr inkl moms.


Betalning

Faktura För privatpersoner och företag erbjuds fakturabetalning i samarbete med Klarna AB. Vår fordran överlåts därmed till vår samarbetspartner Klarna, som i sin tur vidareöverlåter fordran till Nordea Finans Sverige AB (publ). Betalning ska ske till Nordea på angivet konto.

OBS att det är väldigt viktigt att betalning sker till det kontonummer som står angivet på den aktuella fakturan.

Kreditkontroll Vid val av fakturabetalning ges genast besked om kredit har beviljats och vi kan hantera köpet omgående. I samband med detta kan Klarna komma att ta en kreditupplysning. I det fall kreditupplysning sker kommer en omfrågandekopia att skickas ut till kunden, i enlighet med kreditupplysningslagen (KUL) som trädde i kraft 1 januari 2011. Skulle ansökan inte bli beviljad är ni välkomna att välja ett alternativt betalningssätt eller kontakta Klarna.

Klarna faktura Privatpersoners beställningar skickas mot faktura som förfaller till betalning efter 14 dagar om inget annat anges. Fakturan medföljer bokpaketet i de fall beställaren inte angivit en separat leveransadress.

Vi förbehåller oss rätten att skicka beställningar mot postförskott utan föregående avisering.

Du kan gå direkt till vår samarbetspartner Klarnas hemsida och få information om din faktura. Logga in med hjälp av ditt personnummer samt fakturans OCR-nummer.

Klarna konto Genom vår samarbetspartner Klarna kan vi erbjuda privatpersoner valet att delbetala via Klarna konto. Delbetala från 1/24 av orderbeloppet (dock minst 50 kr i månaden). Observera att du när som helst kan betala av hela kvarvarande skulden. En aviavgift om 29 kr tillkommer per månadsfaktura.

Dröjsmålsränta och påminnelseavgifter Om betalning inte inkommer i tid skickar Klarna en påminnelsefaktura med en påminnelseavgift om 50 kr, samt dröjsmålsränta om fn 25,50%. Denna påminnelse skickas ut till den adress som är angiven på beställningen. Betalning ska ske till det konto som anges på fakturan.

Kortbetalning Vi tar emot korten VISA och Mastercard. Vi är mycket noggranna med säkerheten när du anger kreditkortsnummer. All korthantering sker krypterat (SSL) hos vår PCI-certifierade säkerhetspartner Texttalk.


Reklamation


Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och Notboxen.com eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som Notboxen.com har givit, kan varan reklameras. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage. Reklamation till Notboxen.com ska göras inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom tre år. Notboxen.com förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan och i sista hand återköp.

För att reklamera ber vi dig kontakta vår kundtjänst på info@notboxen.com. Du får då en retursedel för att skicka tillbaka boken på vår bekostnad. Om du vill ha en ny bok skickar vi dig en ersättningsbok utan någon extra fraktkostnad, förutsatt att boken finns tillgänglig. Om du istället vill ha pengarna tillbaka eller om vi inte kan ersätta dig med en ny bok, gör vi en återbetalning till dig när vi fått den defekta boken i retur.

Om du tycker att en vara du har köpt hos oss är felaktig men vi inte håller med dig så har vi en tvist. För att få denna tvist prövad kan du vända dig till Allmänna reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm, www.arn.se. Vi medverkar i tvistlösningsförandet och följer ARN:s rekommendationer.

Du kan också använda EU-kommissionens onlineplattform för tvistlösningar som finns här: http://ec.europa.eu/odr